tisdag, augusti 30, 2011

Ljus

Det är inte som förr det här med lampor har jag insett.

Att byta glödlampa förr var ju ingen konst - lite skruvande så satt den där som en smäck!

Det är annat nu. Först måste man komma på hur 17 man kommer in i till den där rackarns glödlampan. Det gäller att inte demontera för mkt - har man lärt sig... Sedan gäller det att få dit lampan - OCH sedan sätta tillbaka det som håller lampan på plats, om ni fattar.

Att hänga upp en lampa är heller inte alltid lätt som en plätt. Ibland känns det som att man skulle behöva göra sig miniliten o krypa in i själva plastkåpan där kroken o lampkontakten finns för att få allt på plats. Alternativt ha röntgensyn.

Inte konstigt att folk tycker att de har för lite tid nu för tiden. När något så banalt som att byta en glödlampa tar en hel kväll. Typ.

Jag är inne i ett lamp-stim. Stackars Svinto-Sisters som fått så fint nytapetserat rum i juni börjar klaga nu på att de inte kan ligga o läsa på kvällen. För de har inga sänglampor. Dessutom så saknades en lampa på vinden o en annan skulle flyttas till Sisters rum. Sedan hade en lampa ovanför diskbänken slocknat o en av lamporna i badrummet.

Igår inhandlades 4 lampor o 2 st glödlampor. Bara att hitta rätt typ av glödlampa är ju en utmaning förresten.

Jag har sedan ägnat två kvällar åt att sätta upp lampor och byta glödlampor. Tur jag har ont i halsen så jag inte kan träna, TID ÖVER, hehe!

När operation lampflytt skulle slutföras gav jag dock upp o delegerade till den långe mannen. Jag kände att det inte riktigt ingick i min befattningsbeskrivning när det inte längre fanns en färdig kontakt att sätta in lampan i, utan proppar skulle skruvas ur och olika färgglada ledningar skulle skruvas in i kopplingsdosor.

Men det är ju inte klokt vad mycket ljus jag har spridit de senaste dagarna :-)

(Dessutom har jag sytt gardiner till Svinto-Sisters 2 fönster - kan det vara överskottsenergin från utebliven träning som skapar dessa mirakel?)

2 kommentarer:

KaosJenny sa...

frustrerande att det ska vara ett sånt företag med lampor. Och det är alltid nu på höstkanten man kommer på det (under sommaren behövs det ju liksom inte). Fortsätt du att sprida ljus över oss :-) Kram

♥ cloudberrie ♥ sa...

Tänk att vi var i "lilla" Björkis samtidigt utan att "springa" på varandra! :)

Men snart är det säsong och då springer vi på varandra igen!

Såg dej på bild igår.

Min gubbe har förresten haft datakrasch och förlorat din mailadress, så GSK ignorerar er inte ;)