lördag, maj 26, 2007

Kalas-lördag

Idag ska vi ha 8-års kalas. Vi har en kille som går omkring som en äggsjuk höna häremma. Det är lite förarbete bara: hans (o tjejernas) rum ser ut som ett bombnedslag, köket o vardagsrummet inte fullt lika illa - men det krävs en rejäl insats :-D Men vi har 5,5 tim på oss så det ska nog hinnas röjas upp. Ingen idé att överdriva har man lärt sig - efter kalaset är huset återigen en "mess". Så lite uppsnyggade ytor får räcka.

Jag har slutat att överarbeta kalas, ingen idé att baka en massa goda bullar, kakor och tårtor - det som går bäst är iallafall Singoalla-kex och glass. T har en stående beställning till varje kalas: Princesstårta med ros, förr skulle den alltid vara Rosa, nu har han övergått till Grön. Den är beställd.

T har bjudit sitt nuvarande föremål för hans kärlek - G, enda tjejen på kalaset förutom kusin S. Han har fått stränga order om att ta hand om G som den gentleman han är - annars kan han se sig i stjärnorna efter ett "ja" när han sedan ska fråga chans. Det är inte lätt att vara liten och kär.

4 kommentarer:

Tvillingmamma Lotta sa...

Håller helt med - köp det som äts!
Och städa lagom!
Det är rätt melodi.

Så gulligt med kärleken, hur gick det för honom?

Kram, Lotta

Pia sa...

Jag tror det gick riktigt bra - hon bjöd iallafall hem honom nästa helg då hon bor hos mamma :-)

Jonna sa...

Gick kalaset bra??

Nä, jag känner likadant gällande kalas. Förra året på barnkalaset så bjöd vi på kokt korv med bröd samt glasstårta. Så enkelt som möjligt.

I år kommer vi inte ens ha något barnkalas, det får bli ett för släkten bara. Hinns inte med att ha två stycken kalas.

Pia sa...

Jo, kalaset gick bara bra. Det var lite trögt i början, så är det ofta tycker jag. Jag är även allergisk mot alla uppstyrda o välregiserade kalas - så de fick snällt roa sig själva, och de hade jättekul bara de kom igång.

Men nog är det skönt när alla har gått hem sen... tyckte nog både vi och T.