lördag, juni 07, 2008

Våren/sommaren är här till slut

Titta! Vi har fått vår!!
De första blombuketterna står på köksbordet (ja, sån tur var är det inte någon av vår enda vtsippa eller 2 blåsippor som fått sätta livet till, utan vilda småblommor) och vi har planterat uteblommor i våra blomlådor.
Rönnhäcken har slagit ut och även våra björkar - iallafall de som orkar... Vi har 6-7 st urgamla fjällbjörkar på tomten (säkert 100 år och det är nog urgammalt för en fjällbjörk) och 3-4 st av dem orkar knappt trycka fram några löv längre. Så i höst så blir det nog projekt "fälla träd" som gäller, till barnens förtvivlan (inte kan vi väl ta bort favoritklättertäden :-O !!). Själv är jag kluven, vi har en otroligt mysig tomt med de gamla träden, men å andra sidan så skymmer de ju solen så det skulle ju bli ljusare förstås.
När jag går tillbaks 1 år och tittar på ett liknande inlägg med utslagna blå- och vitsippor (vilken fantasi man har, haha) så inser jag att vi ligger lite efter i tiden i år. De små gula blommorna (som jag inte minns vad de heter) har absolut inte slagit ut i år, en vecka senare än ifjol.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, äntligen, vad härligt. Men kan inte låta bli att tänka, stackare där uppe i nordlandet. Men ni har ju haft era fina skidturer!