fredag, augusti 13, 2010

Jag - en cyklist?!

Ja, alltså en sån där cyklist som ligger på rulle, cyklar belgisk kedja, snackar kadens, kan cykla utan att hålla i styret och dricka i farten.

Och - svaret är: Nej - jag är ingen cyklist - än.

Men:

Jag cyklar på en snygg blå landsvägscykel.

Jag har cykelskor som jag klickar fast i tramporna. (Och har bara vält EN gång, haha!)

Jag har löstagbara ärmar och knäskydd (för så ska man ha, har jag lärt mig av min helt egen "Bicycle-repairman").

Jag har en cykelhandskar, cykelbyxor, cykeltröja, cykeljacka och cykelregnjacka. (Som jag fått av min "Bicycle-repairman".)


Jag har cyklat 36 mil i sommar. Även om jag måste stanna när jag ska dricka, och inte vågar ligga närmare en annan cyklist än ett par meter... (ingen direkt rulle där inte).

Och jag tycker faktiskt att det är roligt! (Jag var lite skeptisk först, måste jag erkänna.)

Men planen att cykla Vättern har jag nog skjutit på några år framåt. Jag behöver lite tid på mig bara att få flyt i växlingen, dricka i farten, ligga på rulle och vänja mig vid att ha en massa andra cyklister runt omkring.

Så till dess så nöjer jag mig med att cykla på min snygga blåa landsvägscykel, cyklist eller inte.

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

wiii du är ju en cyklist!!! (du ser iaf ut som en!!) jag dricker inte heller i farten. det gör jag när jag stretchar ryggen. men sådant gör nog inte riktiga cyklister heller... ;)

Pia sa...

Skenet bedrar, hehe...

Nej, riktiga cyklister stretchar nog bara ryggen efter någon 5 timmars bergsetapp eller så ;-)

AnnaPanna sa...

Men vad driver dig? Är det Bicycle-repairman? Om du nu ska satsa på detta ska du i slutändan skaffa en karboncykel som inte väger någonting. Ja, det har jag snappat upp från Håkan. Belgisk kedja har jag också snappat upp.

Pia sa...

Anna: Men se - du har också snappat upp några begrepp från Cykelvärlden... ;-)

Vad som driver mig? Bicycle-repair-man såklart ;-)! Eller om det är något som kallas Träningsglädje kanske? Jag får för mig att det är bra att träna en massa olika saker för att inte bli skadad, nu när man inte är 21 längre. (Snarare 45 snart säger mitt körkort, men det måste väl ha fel, haha =) För det är ju så KUL att träna o tävla, har jag kommit på!

Kankse vi ses på Vätternrunden 2012, Anna? Vi ska nog se till att vår kompis "Sara-den-entusiastiska" ska få med även dig =) !

♥ cloudberrie ♥ sa...

WOW! Nu kan vi ju cykla och mötas på halva vägen, ta en fika och trampa hem igen, det blir ju en lagom träningstur ;)
Jag har "legat av mig" den här sommaren, dottern har vuxit in i cykelskorna och nu är det hon som kör. Men nästa sommar satsar jag på nya tag igen.

Kram från Eva