fredag, juni 08, 2007

Mycket skräp var det...

När vi flyttade till huset för 7,5 år sedan bar vi upp en MASSA kartonger på vinden, 2 trappor upp. Lillebror var ett halvår, vi hade renoverarat huset dag o natt i 2 mån och orken för att adminsitrera flytten var väl inte så där överdrivet stor. Det märks nu.

Vi har nu kommit till skott att börja rensa ur vinden för att kunna inreda den (äntligen, efter 3-4 års tanke och en massa påstötningar från Lillebror som nu börjar bli less på småsyrrorna som flyttat in i hans nuvarande sovrum) och jag har haft lite ågren över var vi ska få plats med alla saker som nu är på vinden, då vi inreder 2 rum och bara får en garderob till förvaring kvar.

Men det är väl ingen konst - det blev ju inga saker kvar :-O ... Av alla kartonger o bråte så har nästan allt gått till Återvinningscentralen (ÅVC) - och resten kunnat spridas ut i resten av huset utan märkbar skillnad.

Hm, om vi vetat då vad mkt skit vi bar upp på vinden.. som skulle bli stående där i 7,5 år... för att sedan bäras ner igen och köras till ÅVC... vad mkt energi vi hade kunnat spara då för 7,5 år sedan...

Vi ska byta fönster på vinden. Idag skulle fönsterfirman komma och göra jobbet - det var bara det att det som vi trodde var fönster endast var fönsterbläck och foder och lister... fönstren har vi nog fått ngn avi om ngn gång om att vi ska hämta hos speditören... men det har vi glömt bort... så dem måste vi börja eftersöka på måndag...

Men nu känns det iallafall som att vi är på gång - så i slutet av året kanske Lillebror har en alldelels egen vrå, ngt fortare kan vi nog inte förvänta oss att vi lyckas - iallafall inte om man ser på tempot hittills.

Men vi har hört att man inte ska jäkta, det finns alltid en dag imorgon.

2 kommentarer:

Nemi sa...

*Haha*

Men vad duktiga ni är!

Vi försökte vara duktiga när vi skulle flytta till vårt nybyggda hus - typ, inget gammalt skräp i vårt nya hus!!! Ambitionen fanns, men med tanke på att jag (som är den som är mest organiserad i vår familj) hade börjat jobba heltid efter föräldraledigheten och med tanke på att vi hade två väldigt nyfikna små ettåringar så... ja... vi har fortfarande en massa bråte och vi hittar ingenting... Vi pratar dagligen om att vi måste börja rensa. ;-)

Kram, N

Pia sa...

Ja, ni har ju tid på er om man jämför med att vi väntade i 7 år med att rensa :-D!