lördag, augusti 18, 2007

Hälsporre!

Igår fick jag min dom: Jag har hälsporre!

Sjukgymnasten på jobbet hade diagnosticerat mitt onda till inflammation i hälsenefästet och jag fick sulor och ett stretchprogram. Men under sommaren har det inte alls blivit bättre - så igår fick jag komma till en annan sjukgymnast som är mer specialiserad på idrottsskador. Och hon kom ganska snabbt fram till att jag hade hälsporre (som i och för sig kan hänga ihop med hälseneproblem, så han var ju inte helt fel ute, han på jobbet).

Jag hade redan via nätet själv kommit fram till att jag har hälsporre (även om min man nästa förbjudit mig att gå in på sjukdoms-sidorna på nätet eftersom man kan komma fram till att man har precis vad som helst, hmm...) och detta fick jag fram på nätet:

Vem har ökad risk?
* Kraftiga och överviktiga personer (Hm, någon mager skrika är jag ju inte, men så många kilo extra har jag nog inte)
* Medelålders personer (Ooops, ja - man har ju blivit en 40-taggare...)
* "Helgidrottare" (Nja, jag tycker jag tränat ganska förståndigt utspritt över veckan)
* Personer med okorrigerad felställning i foten (överpronation) (YES! Stämmer!)


Så nu ska jag gå och få ström i hälen 3 ggr och köra 3 pass per dag med exentriska tåhävningar+stretching.

Så håll tummarna för att det nu så sakteliga ger med sig! (Fast jag läste på nätet att många har väldigt svårt att bli av med hälsporre... även om sjukgymnasten sa att det inte ska vara något problem att få bukt med. Äh, jag tror helt enkelt på henne och läser inga mer sjukdoms-sidor på nätet!)

3 kommentarer:

Jonna sa...

Håller absolut tummarna för att det går över. Min mamma har också haft problem med hälsporre, men jag tror att det är rätt bra nu.

Kram Jonna

Anonym sa...

Jag har haft hälsporre två gånger och fick bukt med det ganska fort. Jag körde med vila och voltaren och antiinfammatoriska tabletter. Men då hade jag inte gått så länge med det som du har. Men helt klart finns det hopp om bättring när du verkar få så bra vård nu. Lycka till!

Pia sa...

Är anti-inflammatoriska tabletter receptbelagda, tro?

Idag har fått min andra dos ström, stretchat precis som jag ska, men haft ondare än tidigare. Tror det är det extra inlägget för hälsporre som spökar, men jag ska testa det några dagar till tyckte sjukgymnasten.