torsdag, augusti 09, 2007

Säkert!

Den här sommaren har CD:n "Säkert!" gått varm i bil-stereon. (Det är Östersunds-tjejen Annika Norlin - förut Hello Saferider - som nu går under namnet "Säkert!"). Det är en kanonskiva, och hela gänget kan snart alla texter. Våra yngsta förmågor fick först en favoritlåt... "Allt som är ditt", men det är tyvärr refrängen som fastnat för dem och som de HELA TIDEN hojtar för att få höra "sin" låt: "Jälarna ska sutas, Vi vill höra Jälarna ska sutas!!!"

Det låter ju inte så bra, att 3-åringar sitter och skriker att Djävlarna ska skjutas (hoppas att de glömt den tills de börjar på Dagis till veckan :-O) - så nu har vi lyckats få dem att gilla "Sanningsdan" istället - och där är refrängen "Gå Ner på Stan", så det känns bättre att de ropar "Ner på staan!!"..

Efter 11 år och x antal mil i bil lyssnandes på diverse barn-CD har vi nu övergått till en annan repertoar än Mamma Mu och Emil. Så våra yngsta tjejer introduceras istället till rock, pop och deckare (vi lyssnade på Camilla Läckbergs Tyskungen på vägen hem från Sundsvall, och hann till CD 9 av 14 - det är nästan så att vi måste fara ut på långresa igen för att få höra klart den :-D...).

Men nackdelen med utbudet av musik o "sagor" i bilen är ju att de istället för att skrika "Eeeemil, förgrymmade unge" ropar "Jäälarna ska sutas" , hmm...

Lyssna (och se) på Säkert! på Youtube!

http://www.youtube.com/watch?v=EZX1GXeE4mg
http://www.youtube.com/watch?v=CtpLvfnDKtI

2 kommentarer:

Jonna sa...

Hihihi! På de jälarna...

Kram

Nemi sa...

Jag lyssnade på länkarna. Jättebra! Men jag förstår att det kan bli lite pinsamt om ens treåringar går omkring och gapar texten... ;-)

Kram