onsdag, december 26, 2007

Nu är det jul här i vårt hus

Så blev det jul även i år. Helgen innan julafton ägnades åt att jula till det här hemma. Vi bakade, kokade knäck o kola, stekte köttbullar, griljerade skinka och gjorde sillsallad. Och förstås - klädde granen. Barnen, både stora och små, var inblandade i det mesta. Grabbarna fixade knäck, kola och köttbullstekningen - och granen kläddes av dem allihop tillsammans... Därav det charmiga resultatet.
På julaftonkördes det traditionsenliga programmet: Julklapp på morgonen från "Klimpen" (vår hustomte ;-), skidtur med hela familjen, julgrötslunch, vänta, spela spel, vänta, fika och Kalle Anka - och så tydligen fanns det snälla barn här, för sedan kom TOMTEN! (För som S sa till Farmor i telefon dagen före julafton när hon fick frågan om hon varit snäll så tomten kanske skulle komma - "Det finns inga dumma barn, det finns bara ARGA barn!" - smart tjej).Vi hade både Tomte och Tomtenisse (Storebror och Lillebror) och när de var här visade tjejerna inte alls att de visste vem Tomten var - men efteråt berättade E för moster i telefon att brorsorna varit Tomte och Tomtenisse. Till Storebrors förtvivlan - och även E:s förtvivlan som då insåg att den RIKTIGA Tomten inte varit här!! S fattade ingenting, klart att riktiga Tomten varit här! Till slut lyckades iallafall Storebror övertala E att det var den riktiga Tomten som kommit... Men det går nog inte ett år till :-D

De sista dagarna har E och S tejpat, och tejpat, och tejpat. De massproducerar paket som läggs under granen och delas ut till höger och vänster. Just nu ligger en hel hög där, innehållande deras gosedjur, som deras moster ska få när hon kommer förbi nästa gång. Nästa år ska jag använda dem till julklappsinslagare, de har faktiskt blivit riktiga skickliga på det.

Och vad skönt det är att vara ledig :-)

Jag jobbade visseligen igår, men det var en lugn o behaglig dag på jobbet - och nu är jag ledig till 3 januari - härligt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin gran. På riktigt. Vilka duktiga barn du har. Vi fick aldrig till någon fin gran när jag var liten. Men det var för att pappa var för snål för att ta en fin gran i skogen. Vi tog alltid en ful gran. För de fina granarna skulle ju generera pengar på sikt. Sen kom Gudrun. Och sen kom Per. Så vi hade kunnat ta en fin gran när jag var liten!

Pia sa...

Ja, det är riktigt tragiskt med Gudrun o Per. Allvarligt talat. Vad mkt som gick till spillo, generationers slit försvann på ett kick - sorgligt.

Granen har vi fått av en av mina systrars svärfar som har skog, och det här var en av de finaste vi fått. För han är ju också smart och tar i vanliga fall de som inte kan bli fint virke, men i år måste han missat :-D! Ett år barrade alla barr av på julafton, haha - men i år tror jag inte ett barr fallit än!

Tvillingmamma Lotta sa...

Vilken gullig julgran! O vilka duktiga tjejer du har! Pågarna har inte slagit in en enda julklapp - de vill FÅ julklappar, in ge bort dem! ;-)

Kram