torsdag, maj 07, 2009

Lite olika slags pyssel

Den här mamman o pappan är inge vidare på att pyssla. (Fast vi är ena hejare på en massa annat - förhoppningsvis ;-)

Då är det ju tur att barnen får pyssla med pedagogiskt riktigt pyssel på Dagis. Som de här fjärilarna som tillverkades en strålande vacker aprildag som var avsatt till pedagogisk verksamhet - inne (Jo, det var ju deras INNE-dag...)


Och sedan är det ju tur att de är ena baddare på att pyssla själva hemma - men se, en potatis, två knappnålar, lite papper och en halv liten kartonglåda - det blir ju en perfekt julprydnad till nästa jul (iallafall den med rött hår (eller var det armar??), tycker lilla E)! (Undrar hur potatisen mår nästa jul förresten...)

Och vilken söt påskkyckling som tillverkades på Kebnekaise under påsken!


Man kan ju fundera över vilken av pysslen som främjade deras kreativitet mest...

Jag är lite allergisk mot tillrättalagda pyssel, där mamma/pappa/förskoläraren är de som gör mest (för att de ska bli så "rätt" som möjligt)...

Fast det måste erkännas att tjejerna älskar sina fjärilar - och de ÄR vackra.

Även om jag nog tycker att potatis-jul-prydnaderna och den originella kycklingen är charmigare...

6 kommentarer:

Persilja sa...

Håller med. Ibland blir pysslet en barriär för skapande. Det "ska" se ut på ett visst sätt och barnen blir låsta. OCH missnöjda när det inte blir lika fint som frökens. Varför inte bara sätta fram allt material och säg "varsågod pyssla"! Sen får de spinna idéer fritt och göra VAD de vill. Eller ännu hellre ta INTE fram material ens. Man säger bara "pyssla". Fast det är klart, då kanske den mest kreative klipper bitar ur gardinerna eller nåt...
Men hemma går ju pysslet till så. Det spontanpysslas av vad som råkar finnas, som tex dessa underbara potatisar/julfigurswannabes. Skitsööööta!
Förresten anar jag en viss gnutta irritation över att det var innedag på den ljuvliga aprildagen...:D

Pia sa...

Här tar brudarna alltid eget initiativ till pysslande - och plockar fram det de vill ha (därav potatispysslet ;-) Än så länge är gardinerna hela, haha... Alla kartonger o allt presentpapper som hamnar i hust är förbjuet att slängas - "Det här kan vi ha och pyssla med sen!" (Inte konstigt att vi har en salig röra här...)

Och JA - irritation är ordet...

♥ mamman i huset ♥ sa...

VA? Har ni inte bytt dagis ännu? ;) Se till att göra det snabbt!



Trevlig helg!

Pia sa...

Jaa du - odet SNABBT när det gäller byte av dagis finns nog inte...

GIS-mormor sa...

Håller med Pia - där är småtråkigt och hämmande med tillrättalagt pyssel. Klart tjejerna gillar fjärilarna -de ser ju ut som de "ska" se ut. Risken är bara att flickorna också ser att deras eget pyssel inte ser ut som kycklingar "ska" se ut.

Pia sa...

GIS-mormor: men vad härligt det är nu innan de "lärt sig" hur det BORDE se ut - man kan göra vad som helst av vad som helst :-)