söndag, maj 24, 2009

Och bakom masoniten...

Förutom att gå på topptur i helgen så har vi ägnat oss åt att påbörja renovering av gamla dörrar. Dörrarna har suttit på vinden och ska återanvändas - men i ny skepnad. Eller rättare sagt sin rätta skepnad - fast annan färg...

In till Storebrors rum har den här dörren suttit, brun masonit på ena sidan (med vackra färgglada blommor ;-) och vit masonit på andra sidan.


Under masoniten på ena sidan...


Och på andra sidan...


Ljust grå ska de målas efter skrapning, spackling och slipning.

Tänk att man gömt så vackra dörrar under masonit :-O !!

Och undrar vad det är för sinnessjuka renoverings-grejer vi gör nu på 2000-talet som man om 30-40 år kommer att förundras över...

12 kommentarer:

Marie sa...

Det gissade jag allt att du skulle känna igen den bilden :-) Det är en av mina favoritbilder från förra sommaren.
Japp vi åker upp och fortsätter evighetsjobbet att bygga stuga, vi är på fjärde året nu och ska börja på insidan. Sen blir det ett par turer norröver mellan byggandet, vi åker ju alltid till riksgränsen en gång och Kiruna brukar besökas iallafall två gånger. Vecka 28-30 är vi uppe, kanske en bit in i v. 31.

Nu får ni ta med er lite olja och popcorn på nästa tur så får ungarna jaga sina snacks! ;-)

Vilka läckra dörrar ni hade "gömda" i huset, det kommer bli jättesnyggt när det är klart!

Kram Marie

agatha sa...

Det är en vacker röd färg på de fantastiska spegeldörrarna. Önskar er lycka till med renoveringen. Vi håller på ( i myrfart) med ett sovrum och sedan är resten kvar. Till sommaren ska vi ta en utsida genom att måla och byta fönster. Jag längtar (fingrarna i kors).

♥ mamman i huset ♥ sa...

Hoppsan vilket fynd! Det var väl en väldans tur att man dolde de dörrarna bakom masonit en gång i tiden, för tänk så rika ni kan känna er nu när ni gjort den upptäckten! :)

I en lägenhet i Malmö chansade vi och tog bort en heltäckningsmatta i ett sovrum, och masonitskivan under, och plastgolvet där under, och ytterligare 2 golv! Där under låg sedan det vackraste trägolvet man kan tänka sig. Ljuvligt för oss. Men samtidigt förstår man hur kallt det golvet ska ha varit när huset byggdes nå'n gång i början av 1900-talet...

AnnaPanna sa...

Vad häftigt! Visste ni att det fanns en vacker dörr under masoniten eller chansade ni? Otroligt spännande. Kanske kan ni hitta fler fynd i er renovering.

mommo sa...

Det finns likadana dörrar i skånehuset,kanske du blir expert på att renovera,så om ni har vägarna förbi någon gång,så vet du.... tack för hälsningen inne hos mammahuset.

GIS-mormor sa...

Åh, vilken fin dörr! Jag undrar precis som AnnaPanna om ni visste att dörren fanns där under masoniten eller?

Jonna sa...

Så fint det kommer bli med de dörrarna. Jättefina. Ibland har man tur =).
Kram

Pia sa...

Marie: Vad synd, v28-30 är vi nog söderut - annars hade ni ju kunnat titta in när ni var förbi Kiruna!

agatha: Tack för det! Är det i hemma i Kra i håller på eller i nya lgh?

mamman i huset: Jamen, så ska man ju se det! Tänk vad bra att de gömde dörrarna bakom masoniten :-)

Vad spännande det lät med ert fina golv under x antal lager...

AnnaPanna o Gismormor: Vi visste att det fina fanns där under masoniten, för vi hade tjuvkikat tidigare - och hittat andra fina dörrar tidigare bakom masonit. Tex våra toalettdörrar är nu vackert ljusgrå spegeldörrar med glasruta upptill!

mommo: Ja, då vet vi var vi ska sedan när vi fixat klart vinden - till Skåne för dörr-renovering :-)

Pia sa...

Jonna: Ja, visst har man tur ibland - det finns ju fördelar också med att bo i ett gammalt, opraktiskt hus - charmen :-)

Persilja sa...

Vilket fynd!!!!! Ja, det är märkligt hur smaken ändras genom åren. Tur de inte kastade ut dem iallafall. Den gröna färgen tyckte jag var såååå fin. Jag skulle inte göra den ljusgrå. Men så älskar jag ju färg också. Tränger färg. Den röda var också fin. Men men...grått är ju ockås en färg. ;D hahaha!

s.m.i.l.e sa...

Shabbychic-målar allt vitt..? ;-)

Underbara dörrar. Vilken tur att det gått att bevara dem, under masoniten.

Pia sa...

persilja: Jamenvisst är grått en färg!! Speciellt om den kombieras med ngn annan lite mer "färgig" färg ;-) Grabbarna ska få fria händer o välja färg till sina rum o det verkar som att det blir rätt färgstarkt :-D

s.m.i.l.e: Ja, tänk vad bra att de skyddats så bra under alla de här åren, smart drag - för oss ;-)