måndag, april 13, 2009

Precis som en Påsk ska vara!

Snö, sol, fjäll, blå himmel och skidåkning :-)

Vi har bott på Kebnekaise fjällstation under påskhelgen. Vissa av oss åkte skidor upp och andra tog skoterskjuts. Vilken lycka att få åka skoter när man nästan aldrig gjort det tidigare i sitt liv ;-)


På påskafton åkte vi in i Tarfaladalen - vissa ända upp till stugorna, andra bara en liten bit in i den trånga dalen. Där fanns det massor av roliga stenar att leka på, och bär (något år gamla..) att plocka.







After ski framför stugan - det var så varmt att en del av oss ville sitta med bar överkropp, men de tråkiga föräldrarna hävdade att det inte var så bra för en liten Kiruna-blek kropp.

Vi har lyxat med helpension, för det byggdes om i självhushållet - så trerättersmiddag två dagar i rad är ju inte helt fel. (Fast vi har varit proppmätta i 3 dagar...)



Tillbaka till Nikkaluokta gick det undan. Nerförsbacke, ljumma vindar och solen i ansiktet!


Det var nästan lite för varmt, snön fullkomligt forsade bort - men det luktar så gott och porlar så härligt när snön rinner bort och barfläckarna växer fram.


Idag ska vi bara vara hemma, både skönt och behövligt! Även om blicken trånande går västerut - mot de soliga fjällen i fjärran... Men det är inte så dumt med ett skejtpass i skidspåren heller.

5 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Nej så fort snön försvinner! Jag har inte hunnit med riktigt. Känner att vintern gick så snabbt... Och jag skämtar inte ens. Skulle behöva lite mer tid så att även vi skulle hinna till Nikka och Kebne, men det kommer väl en vår-vinter nästa år också?!

Ser härligt ut på bilderna, och jag håller med dig om att skotern kan vara bra ibland och roligt för barnen men jag själv blir otroligt stressad. Ungefär samma symptom känner jag på sommaren med bilåkning fram till stränder... Jag går hellre! Men som sagt måste man ibland kunna frakta de små.

Nu i Abisko i veckan ska det bli skönt att kunna frakta lilla E i skidpulka som finns där. Om nu inte all snö har smält bort där...

Ha ett fortsatt bra påsklov så kanske vi ses i ett skidspår eller slalombacke eller på en kopp kaffe någonstans!

Anna sa...

Härliga bilder!

AnnaPanna sa...

Det ser helt underbart ut!!

Pia sa...

JAAA - det var underbart!!

Vill tillbaka - nu, nu, nu!!

Till helgen ska jag o Storkillen på ny fjälltur, längtar!

Kiruna sa...

Ser helt underbart ut! Kunde ju ha varit risigt väder men ni verkar ha haft det perfekt! Vi ska upp till sommaren har vi bestämt, men man blir sugen på en tur redan nu!