söndag, april 26, 2009

Vi är på gång!

Jag vet att jag sagt det förr, men nu är vi verkligen på "g"!

Eller, vi och vi... Vår inköpta snickare är på gång... (Eller "Flickan på Vinden" som vissa här i huset kallar honom, och det är klart Flickan eller Snickarn, det är väl inte så stot skillnad ;-)


Efter påsk körde han igång och vi inser att vi gjort ett kap när vi lejde in just honom. Noggrann, kompetent och fiffig.

Sedan inser vi också att eftersom det nog kommer ta ca 2 månader för honom att fixa det här så handlade det nog om ÅÅÅÅR och utslitna föräldrar om vi skulle gjort det själva...

Och som en klok kompis sa: "Det här samhället är byggt på att man ska köpa tjänster av varandra..." Så vi jobbar på våra jobb på dagarna och Snickarn på sitt jobb på dagarna (dvs VÅR vind ;-) och alla är glada och nöjda.

Fast Storebror är förstås inte helt tillfreds just nu, eftersom han ikäll måste flytta ner till de övriga syskonens rum. Snickarn ska nämligen börja riva hans 50-tals-rum (med heltäckningsmatta och flagnade tapeter) imorgon. Så nu kommer vi att ha 4 ungar i samma rum ett par månader framåt, hur tror ni det kommer att gå... ;-)

Jag försöker få dem att låssas att vi bor i en fjällstuga, och det är ju mysigt...

Målning och tapetsering kommer vi fixa själva, men det är ju något vi kan och tycker är kul så det ska vi nog klara av.

Målet är att allt ska vara klart innan juli. Det här året alltså, inte nästa, eller 2011 ;-)

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Wow, vilken enorm vind! Härligt!

Den skulle vi behöva... Vår kallvind är tydligen så liten så luftvärmeväxlaren inte får plats. Var 17 ska vi placera den nu då?

Det här med radon-saneringen var inte en lätt historia... Fort. följer, och jag hoppas att vi även får följa er fortsättning. Spännande! Och ja, det lär bli spännande med 4 barn i samma rum också! Lycka till!

Kiruna sa...

Ser jättemysigt ut! Ser gärna bilder då det är klart! Lycka till!