fredag, november 27, 2009

Kreativ kväll

Igår kom - äntligen - "vår" arkitekt hit.

Ja, vi ska bygga ut för att kanske möjliggöra för en lite enklare (och njutfullare = bastu) tillvaro. Eftersom vi bor i ett lite speciellt kråkslott så har vi tänkt att det nog är värt att få lite tips på vägen av någon som kan det här med tillbyggnader på gamla hus.

Vi hade tänkt oss på ett sätt - men vår nye kompis hade funderat ut ett helt annat sätt.

Jag hade trott att han skulle komma hit, titta och fota lite, prata med oss en stund - och sedan fara hem och skissa.

Han kom hit vid kl 18.30, vi tittade och fotade lite - och så kavlade han upp ärmarna och började jobba.

Vi diskuterade, skissade (ja han alltså), funderade, skissade mer, räknade, mätte, snackade skit och diverse annat intressant, drack kaffe, vände och vred, skissade lite mer - och klockan 22.45 var vi klara!

Den roligaste kvällen på länge! (Ja, jag som legat däckad 2 dagar tycker i och för sig att det mesta är roligare än att vara sjuk, men det här var något extra.)

Otroligt intressant att se hur en arkitekt jobbar (ja, iallafall han).

Bara det att använda skisspapper, inga datorer. Suddar gör man inte lärde jag mig. Man ritar helt enkelt om, det är så man får känslan för huset.

Nu sitter vi här med alla skisserna, med planlösningar och vyer från husets alla håll, och ska fundera ett tag om vi gillar idén. Och just nu känns den klockren - inte som vi tänkt, men Bättre!

Vi ser redan framför oss alla njutfulla stunder vi ska ha i våra nya rum =) (Jo, det kan vara njutfullt att få vårda sin tvätt i en riktig tvättstuga, eller att ha PLATS för alla kläder (o barn) i en rymlig hall. För att inte tala om bastun - och.. aaaahh...)

Fast det kvarstår ju förstås ett visst arbete innan vi är där. Glömde det. Vilket år ska vi sikta på nu då - 2020?

3 kommentarer:

♥ cloudberrie ♥ sa...

Det är ungefär som med vår bastu, den skulle vara klart till jul... men det sades aldrig om vilken jul ;) den är ännu inte färdig.

japp vi bor på "Andra Sidan" så du tassade i mina vrår ;) Nästa gång får du komma in och fika.

Kram från Eva

♥ mamman i huset ♥ sa...

Låter helt fantastiskt spännande med ritningen! För att inte tala om själva utbyggnaden...

Pia sa...

cloudberrie: Verkar vara ett vanligt fenomen det där med jular utan bestämt årtal. Vårt vindsprojekt (som nu faktiskt nu "i princip" är klart förutom lite omålade dörrar, ej monterade skjutdörar, avsaknade lister samt en putsbarrande murstock) har haft många jular som slutdatum, typ 6-7 stycken.

Ja, nästa gång vi är i grannstan ska vi hälsa på ;-) Det är väl bara att ställa sig och ropa så tittar du ut från något mysigt, nöklätt hus!

mamman i huset: Ja, det änns jättespännande! Nu går vi och suger på förslaget, och räknar och värderar olika typer av nytta och värden. För livet ska ju även innehålla rum för njutning, håller vi på att intala oss... ;-)