måndag, november 30, 2009

Juligt som aldrig förr (vid den här tiden)

I vanliga fall är vi inte så snabba med julpyntandet i det här huset. Någon stjärna och adventsstake till första advent - sedan brukar det nog vara ganska stiltje till dagarna före jul.

Nu blåser det andra vindar i kråkslottet - Svinto Sisters ryter till!

"Vad FUUUSKIGT det är - ALLA andra har JÄTTEMYCKET julpynt i sina HUUUUS!!!" vrålade en av Vrålaporna när vi traskade hem från affären i lördags och hon såg hur det såg ut i "alla" fönster. Vi hade satt upp en julstjärna i deras fönster på fredagkväll - sedan sa jag att vi kunde ta fram mer senare.

Senare - det blev lördag-em.

Så nu har vi:

Stjärnor i köksfönstren, vardagsrummet, Svinto Sisters rum, Övre vardagsrummet och pojkarnas rum.

Julblommor i tre fönster (åsså en liten Smurfa ser jag ;-)

Adventsljusstake OCH röd julduk på köksbordet.


Det är inte klokt vad Juligt det blivit, t.o.m Vrålaporna är nöjda. "TACK snälla mamma!" belönade de mig med efteråt. (Inte mycket krävs för att tillfredställa pyntsvältande barn.)

Så jag var rätt nöjd och jul-lugn idag så här inför 1:a december. Jag och Lillebror hade t.o.m varit förutseende och köpt TV-adventskalendern flera veckor i förväg (vis av erfarenhet när vi blivit utan..)

Men när jag hämtade tjejerna idag på Dagis så togs jag bryskt ner på jorden.

Där höll nämligen en av damerna på att berätta för en av personalen att "Imorgon så är det 1:a december och då har Klimpen (vår hustomte) satt en tygkalender på en krok i köket och på varje siffra hänger ett paket och sedan har han också en säck som han gömmer varje dag med ett paket till den som inte fått ta paket från almanackan, för det får ju inte bli orättvist så då turas vi om!!"

Oooops!

DEN har vi (jag menar Klimpen) GLÖMT!!

Men fiffiga mamma och fiffiga Lillebror har nu lite raskt fxat ihop lite paket till Klimpen (att han aldrig kan komma ihåg detta i tid!! ;-)

Iallafall paket till dag 1, 2, 3, 5, 10, 16 och 21...


Jag gillar ju återanvändning och har grav fobi för alla små (o stora) saker som väller in i huset - så de små paketen innehåller bara saker som redan fanns här i kråkslottet:

-2 st små plastdjur som de säkert glömt att de sett förut
-4 x 2 st 10-kronor
-2 st vackra vita stenar
-2 st smyckesstenar

Nu gäller det bara att hitta 2 x 17 st till fiffiga saker som små prinsesor (alias Vrålapor alias Svinto Sister) tycker om.

Lillebror har redan en bra förklaring om frågan varför det är så tomt på de resterande 17 dagarna dyker upp: Klimpen trodde inte de skulle kunna hålla sig från att öppna alla paket om hela almanackan vore smällfylld med dem.

Såklart!

5 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Jag har världens bästa förslag. Kolla in den här länken och skriv ut pyssel, julsagor där Svinto-vrålaporna är huvudpersoner, klippdockor, mer pyssel samt målarsidor. Vips så är kalendern fylld.

Här kommer länken:

http://www.goodies.nu/barn/saga3.htm

Go for it!

KaosJenny sa...

Jösses så glad jag är att inte Klimpen har flyttat hit... Jag förstår precis vad du menar om fobi för saker som väller in... VIlka vackra vinterbilder... Jag vill ha snö NU... Kram

Lillebror sa...

Oj vad flitigt jobbat! Och kul att se att Klimpen är still going strong...!

Pia sa...

mamman i huset: TACK, du är räddaren i nöden!! Perfekt!

Jenny: Så ni har ingen liten hustomte i ert hus?? Klimpen har hängt med från mina barndoms jular i Abisko (men då var det inte tal om ngn Paket-kalender, han skämmer verkligen bort dagens barn!!)

Lillebror: Självklart! Jag trodde han även hade Umeå i sitt revir? (Fast tipsa honom då om att skippa Paket-kalendern, han får så stressigt då ;-)

Anonym sa...

;-D

Du har det inte lätt. Tur du får hjälp!
På frökens elsas julblogg finns världens kanske roligaste muskalender, som även mindre typer kan gilla. Dagens lucka är så bra!

http://elsasjulkalender2009.blogspot.com/