söndag, april 11, 2010

Rörigt aprilhus

Det känns inte helt bra när det luktar apa ur avloppet i köket och dessutom rinner undan lite för sakta. Propplösare och rensband hjälper inte, så nu låssas vi bara som ingenting och hoppas att det går över.

Det ligger ett lager damm över hela huset (och det syns så VÄL nu?!), men inget slår brorsornas rum - så där är det helrumssanering idag. MED mamma - till brödernas förfäran. (Det innebär ju att det inte går att fösa in saker under sängen, dammsuga runtomkring och gömma kläderna under överkastet.)

Tjejernas rum går nästan inte att komma in i. Vi skyller på Flygplanet som landat där. Hade det funnits en dörr hade vi stängt den och låssats som att det regnar, men det finns det ju inte så vi bara visslar och tittar åt ett annat håll när vi går förbi Busornas rum.

Hallen i april är ÖKEN. Liten hall, vinterkläder, vinterskor, skidkläder, skidpjäxor. OCH vårkläder, vårskor, stövlar, galonisar och galonvantar. Och GRUS. Bara att ignorera, lyfta på fötterna för att undvika platt fall och längta sig bort till den dagen vi "fått" en större hall. Och kanske längta lite tills vinterkläderna kan plockas bort. Men då gäller det ju också att någon plockar bort dem - och det är ju inte alltid helt troligt.

Nej, bara att kavla upp armarna och sätt igång! Och skönt nog är det inte strålande sol idag, så det ska kanske lyckas att fokusera på inomhusarbete en stund?

3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Skrattar och inser att det alltså finns fler hus som vårt! Jag vet att du tror att det är ordning och reda här men du skulle bara veta...

Pia sa...

Japp, det tror jag ;-) !

Nej, allvarligt talat så inser jag nog att om man gör NÅGOT annat än att vara hemma och hålla efter i alla hörn - så går det inte att ha riktig ordning o reda hemma.

Och ni verkar ju göra en hel del annat än att städa =) Som att åka skidor ;-) !

Fast nog känns det ibland som att alla andra har sån himla ordning i kaoset - då är det skönt att inse att man inte är ensam!

Och idag har vi faktiskt hunnit igenom båda pojkarnas rum ända från grunden - så nu är det SÅ fint och rent där, yippee!

KaosJenny sa...

Åh, så skönt... där slapp ju jag göra en beskrivning av vårt hus, du hade ju gjort det så bra... Enda skillnaden var att vi har haft strålande sol idag så det blev noll röjning. Däremot har jag kämpat lite med äckliga skor och en lånad skotork. Jösses vad sura skor kan stinka...
Kruxet med den här årstiden är att man måste hålla sig ute så länge innan skymmningen befriande sänker sig över huset... Jag tänker att det ska vara rörigt i April (också) ;-) Kram