tisdag, mars 06, 2007

Kulturell helg i Storstan

I helgen var jag o Storebror A i Stockholm. Det var en belöningsresa, en "morot" under ett drygt års tandställningsplåga. A fick välja något han ville göra med mamma eller pappa - och det blev en musei- o shoppinghelg i Stockholm.

Vi for i lördags morse med flyget och lämnade efter oss ett hus i kaos och en pappa som nog helst av allt skulle vilja göra något helt annat än att försöka bringa reda i detta kaos tillsammans med sina 3 yngsta barn, hehe...

Lördagen ägnades åt Armé-Muséet (4 tim :-O), fika, shopping (MASSOR av böcker och några dataspel), badkars-bad (vi har inget badkar hemma ;-), middag på hotellets fina restaurang (så här i efterhand skulle vi nog tagit något annat ställe, men det gick ju det också) hotellrumsmys med bokläsning, Melodifestivalen och lösgodis. Vi hann förresten också träffa min kompis M en snabbis på PoP :-).

På söndagen besökte vi Kungliga Myntkabinettet och Livrustkammaren (ser ni något slags mönster i våra val av museer ;-), sen blev det mer böcker på Science Fiction-bokhandeln i Gamla stan innan vi efter lunch på Pizza Hut tog Arlanda Express ut till Arlanda (ja, vi lyxade till det riktigt - ingen flygbuss här inte). Där var sedan flyget 1,5 tim försenat, men det gick ingen större nöd på oss - mer på pappan hemma då kanske...

Nästa "ensam-turné" med förälder har Storebror bestämt ska gå till Karlskrona, Malmö eller Göteborg - det finns visst intressanta Muséer att besöka där :-D.

2 kommentarer:

Tvillingmamma Lotta sa...

Härligt!
Vilken toppenhelg!

Hur gick det för pappan och de 3 små där hemma?!

Pia sa...

Lotta: Jo, det gick riktigt bra - så bra att han t.o.m lånade in ett extra barn över natten!