torsdag, mars 08, 2007

Sportlov

Den här veckan är det sportlov. Det är inte lätt att få semesterdagarna att räcka till för alla lov: höstlov, jullov, sportlov, påsklov - och 10 v sommarlov , eller rättare sagt, det är helt omöjligt att få dem att räcka till - så man måste helt enkelt prioritera...

På sportlovet brukar vi ta ledigt torsdag-fredag och åka upp till fjällen och åka skidor hela familjen. Första delen av lovet får de minsta vara på dagis och fritids - men det verkar inte gå någon större nöd på dem där.

Idag kunde inte A vara ledig, så jag och barnen har en ledig dag i stan. Ganska skönt det också.

Vi har ägnat förmiddagen till att gå på badhuset, vi skulle bara knalla förbi stan först för att göra några ärenden. Visst låter det enkelt... "göra några ärenden på stan" med 4 barn, varav två st 3-åringar är inte det mest rogivande man kan göra. Om ett av de äldre barnen dessutom får stört-näsblod mitt i alltihop, och mamma inte är en sån där mamma som alltid har en våtservett eller näsduk i fickan, blir det dessutom än mer kaotiskt.

Men till slut hamnade vi iallafall på badhuset (även om de flesta av ärendena på stan blev ogjorda) och hade jättekul! Tjejerna ser så lyckliga ut i bassängen, de gillar verkligen att bada - blir helt i sitt essä - fick nästan lite dåligt samvete för att vi är där så sällan - ska bli ändring på det. Storebror har äntligen fått till simningen riktigt bra och Lillebror kan iallafall simma under vattnet - och det är ju ett steg framåt.

Nu sover de små trollen och lugnet har lägrat sig. Jag hade förstås glömt frukten, vilken innebar att hemvägen blev en katastrof - att man aldrig lär sig. Mitt tålamod prövades iallafall rejält, men hem kom vi utan alltför många psykbryt.

Nu väntar städning, handling och packning inför morgondagens fjällresa. Vi åker till Björkliden och blir borta till på söndag. Det ska bli så skönt!

Inga kommentarer: