tisdag, mars 20, 2007

En liten historia om några TV-kanaler

Vi har gratis kabel-TV. Sedan vintern 2005/2006 har vi haft kabel-TV och inte fått en enda faktura, det kallar jag prisvärt.

När vi nu försöker börja göra rätt för oss (visst har vi bra koll på våra räkningar när vi efter ett drygt år inser att vi inte betalat ett nickel för våra 14 kanaler :-D) så nekar TV-kanals-leverantören i sten att de har några tjänster på vår adress. Så vi skulle ju kunna fortsätta titta gratis - men dels så är vi ju ett ärligt folk som vill göra rätt för oss, och sedan börjar det komma interna krav på andra kanaler än de som idag levereras (som typ Discovery History)... Och det är ju svårt att utöka/ändra när man inte är kund hos någon. Då får man nog snällt ta det som bjuds. Och sedan börjar vi bli nervösa över att vi blir utan TV när det analoga nätet släcks ner (det var nog egentligen huvudskälet till att vi började rådda i det här, det var kanske inte helt sannt att det i första hand handlar om att vi är sådär jätteärliga människor...)

Så nu försöker jag övertyga leverantörens kundtjänst via diverse tidigare mail-växling med dem att vi nog faktiskt har deras utbud och att det är företaget som kopplade in oss rent fysiskt på kabeln som missat att meddela det till dem...

Men lyckas jag inte med det, så får vi väl vara nöjda med de kanaler vi har så länge vi har dem...

Förresten så har vi gratis vatten i källaren också, men det är en helt annan historia...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha!
Det är ju som vi ungefär!

Vi ville ha en digitalbox från Comhem eftersom vi redan hade kabel genom dem, men se det gick inte - för vi var inte kunder där och vår adress fanns inte så vi kunde inte bli kunder heller!
Eh, jo, vi bor här så adressen finns visst!

Till och med efter att de varit och satt in 3-hål-i-väggen-uttag så kunde vi först inte få bredband genom dem, för vi fanns inte, vi hade inget sånt uttag bla bla bla...

MEn det ordnade sig, till slut!

kram, Lotta

Pia sa...

haha, så vi är inte ensamma om fenomenet! Men hallå - vill de inte ha några kunder, eller??

Nu har jag fått ett telefonnr jag måste ringa - ocg då blev det ju med ens mkt jobbigare...