söndag, januari 18, 2009

Fokusera!

Man måste vara VÄLDIGT fokuserad på sin uppgift om man ska få våra dubbel-huliganer att arbeta mot samma mål som en själv.

Det gällde när de var 1 år, när de var 2 år och det gäller än - när de snart är 5. (Tur man inte visste det när de var 1 år...)

Man kan alltså inte sitta och läsa, surfa eller se på TV, samtidigt som man säger åt sina två änglar att de ska klä på sig och gå ut.

Efter en halvtimme sådär tittar mamman förvånat upp från sin bok, dator eller TV och konstarerar att småmonsten fortfarande far omkring i pyjamas och leker hund.

"Men HALLÅ - KLÄDER var det! Upp på rummet och hämta kläderna!"

"Men MAMMA, vi håller ju på att leka HUND!! Vi HATAR att gå ut!!"

"HÄMTA KLÄDER - vi ska ju gå ner på stan, då kan man ju inte ha pyjamas!!"

Barnen kilar upp, det blir lugnt i huset och mamman sjunker in i vad det nu var hon pysslade med... Sköönt med lördagförmiddag!

Efter ännu en halvtimme är huliganerna NAKNA, och nu är det BABRIE de leker...

Nu inser mamman att hennes insats måste bli lite mer offensiv. Hon måste FOKUSERA på uppgiften - inga halvdana försök biter på de här envisa småhuliganerna.

Med fokus, koncentration och en jädrans envishet kan man uträtta stordåd med Svinto-sisters. Utan fokus, koncentration och en jädrans envishet har de pyjamas hela dagen.

3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Idag har unga fröken O nästan knäckt sin mor... Hennes humörsvängningar är hemska. Och hon är hemsk mot sin bror. Tack gode Gud för att hon är snäll mot sin lillasyster.

Jag brukar säga att man får vara lite busig och flummig och ofokuserad, bara man är snäll och glad. Snäll och glad är dock O inte alltid.

MEN MEN det blir garanterat mycket mycket bättre redan imorgon!

Hemliga damen sa...

Känner igen. Numera används äggklockan. Barnen tror att det är de som ska tajmas. I själva verket är det en påminnelse till föräldrarna att, just det, återta fokus.

Pia sa...

mamman i huset: Hoppas att lilla O haft några riktigt soliga dagar nu...

Hemliga damen: Äggklocka, haha!Tack för tipset ;-)

Men visst kännar man ibland att man verkligen behöver få tappa fokus, speciellt på helgerna, det är nog med fokus o koncentation på jobbet...Men det blir ju liksom rätt seeeegdragna historier då ;-)