söndag, september 20, 2009

I vårt hus

I vårt hus kan den uppmärksamme få se både det ena och det andra.

En liten påskkärring som ännu inte förstått att det är dax att resa hem till Blåkulla. Jag tror vi plockar ner henne så att hon kan plockas upp igen nästa påsk och påskpynta köket. (Vi har ju inte så mycket påskpynt så det verkar ju synd om ett av dem ska bli en året-runt-prydnad.)


Bättre begagnad snögubbe från i julas. Han får nog hänga kvar o vänta in vintern på köksvägen.

En inte så oväntad detalj, vissnade blommor och halvdränkta rönnbär i ett glas. Bättre begagnade förvisso, de bör nog slängas ut och kanske ersättas med några fräschare varianter, om det finns några sådana kvar ute.


Som synes så bor det inte så många uppmärksamma människor i det här huset. Iallafall inte uppmärksamma på sådana här detaljer.

Hittar den uppmärksamme några oväntade saker i erat hus?

5 kommentarer:

Hemliga damen sa...

Hm... påskbilderna plockades ner från Stors dörr igår - därav hot om mord på mamman. Snögubben sitter på ytterdörrens insida och inväntar bättre tider. Sparken står på gräsmattan till grannarnas stora förtret. Jag skulle kunna fortsätta ganska länge, men jag tror jag lämnar det där...

Pia sa...

Åhå - DET var förklaringen till mordhotet!

Men vet inte grannarna att sparkar är ypperliga trädgårsmöbler - perfekta solstolar!

KaosJenny sa...

Jag hittade en julgris på en hylla igår. Det SKULLE man kunna ta som tidigt julpynt om man inte visste vilka som bor i Kaosfamiljen.Kram

♥ mamman i huset ♥ sa...

Nä hos oss finns bara de väntade sakerna: Snoriga barn, "på-väg-att-bli-sjuk-mamma", fullständigt kaotiskt 10-åringsrum, dammråttor, stora hål i murstocken eftersom vi håller på med ventilationen, enorma tvätthögar, etc. etc.

Pia sa...

KaosJenny: Här hittade jag en tomte i tjejernas dock- och utklädningsskåp häromdagen. Varje år försvinner x antal småtomtar o grisar vid julutrensningen som sedan dyker upp lite eftersom. Julgrejerna verkar inte tycka att julen är slut samtidigt som vi tycker, kanske...

mamman i huset: Ja, det var ju rätt väntade saker i en 3-barns-familj i och för sig. Men ack så trista. Hoppas att ni snart är friska o glada allihop, 10-års rummet i fin ordning och dammråttorna puts väck! (Oj, när inträffar alla dessa saker samtidigt i en flerbarnsfamilj?! ;-)