lördag, september 19, 2009

Många barn och mycket (god) mat

Så blev det fredag igen. För att inte få för tråkigt i helgen har vi lånat hem 3 st kusinbarn till på måndag. Den erfarne (?) modern stoppade sedan i de 7 ungarna (+ 2 kompisar) saft+bullar till fredagsfika och därefter massvis av våfflor, grädde och sylt till middag (nyttigt, nej - men mkt bra recept för att göra barn nöjda, glada och mätta - och SÅ får mostrar göra, hehe... )

Medan mamman grädade våfflor på löpande band, fixade pappan i huset till den "vuxliga" middagen. (Mycket smart uträknat: våfflor till barnen precis före Bollibompa, sedan ostkrokar, Festis och Bollibompa/Studsmatta medan de smarta föräldrarna i lugn och ro åt sin vuxenmiddag.)

Den vuxliga middagen bestod av:

-Sallad på avokado, romantiska ;-) tomater, mozarella och egen grönsallad
-Bruschetta på Ciabatabröd, insmorda i vitlök med droppar av olivolja
-Marinerad och torkad fläskfilé


Åsså ett glas rött förstås!


Gott, mysigt, tid för vuxenprat och tända ljus... (Man kanske skulle skaffa ett par-tre barn till, det verkar ju inte vara någon konst ;-)

Efter middagen bäddades det rent i 5 sängar och 6 barn nattades. Det 7:e barnet var uppe och tittade på Skavlan med oss vuxliga typer. När det sedan på samma kanal visades Dirty Dancing flydde Storebror till sitt rum med ursäkten att han var SÅ trött. Mamman satt klistrad framför filmen, som hon senast såg 1990 på en strandrestaurang Thailand. Vilken kvalitetsfilm ;-). Vad annat kan man säga om en film där höjdarrepliken är "Nobody puts Baby in the corner!"...

Idag har vissa av oss tränat (inte host-och-krax-mamman) andra varit i Järnvägsparken o lekt, målat på vinden och middagen gick återigen i Italienskt tecken: Grillad Polenta med korv i tomatsås. Nästan alla åt så det knakade (utom Lilla S).

Pappan i huset försökte sedan ta sin minderåriga son (1,85 cm lång) på barnförbjuden bio (men, fy skäms!). Det hade nog gått om de inte bjudit med sonens kompis i samma minderåriga ålder, han är dock bara typ 1,30 lång. Inte ens den mest närsynte biobiljettsförsäljare gick att lura. Han trodde nog mer att kompisen rymt från Dagis.

Nu ska mamman hämta in studsmattestudsande barn och tllsammans med pappan lägga en sisådär 6-7 barn.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Inga kommentarer: