tisdag, september 08, 2009

Vandringar

Det finns olika typer av vandringar, men i det här huset sysslar vi för närvarande mest med Nattvandringar. Iallafall jag och två tvillingar. Pappan och brorsorna sover så sött så, medan vi andra vandrar.

Häromnatten var det riktig cirkus.

Kl 23 Mamman lägger sig

Kl 24: Tvilling S kommer till mammans säng (och det är ju rätt mysigt med en liten tvilling i sängen, så hon erbjöds genast plats).

Kl 01: Tvilling S sparkar, vänder sig och vrider sig så mamman inte kan sova. Övertalar tvilling S att de ska lägga sig i hennes säng och gör så. Efter 10 min sover hon så sött och mamman smyger lättad tillbaka till sin säng.
Pappan sover tungt.

Kl 01.30: Tvilling E vaknar och tassar till mammans säng. Mamman går över med tvilling E till hennes säng och nattar, går sedan tillbaka till sin egen säng.
Pappan sover tungt.

Kl 03.00: Tvilling S vaknar och tassar över i mammans säng. Mamman orkar inte gå någonstans utan makar undan sig så att liten tvilling får plats.
Pappan sover tung.

Kl 03.30: Tvilling S sparkar, vänder sig och vrider sig så mamman inte kan sova. Tvilling S verkar dock sova, så mamman lyfter över henne till sin egen säng, tassar tillbaka till SIN säng och somnar.
Pappan sover tungt.

Kl 03.45: Mamman vaknar av att ngn stortjuter i tvillingarna Bus rum. Vacklar dit - och där ligger S och hulkar: DU TYCKER INTE OM MIG!!! Eftersom mamman utan ett ord lyft tillbaka henne i hennes egen säng i tron att hon sov. Mamman blir kvar i lessen S:s säng.
Pappan sover tungt.

Kl 04.30: Tvilling E vaknar, tassar till mammans säng och undrar hojtandes var mamman är?? Mamman tassar tillbaka till sin säng och somnar med tvilling E.
Pappan sover tungt.

Kl 05.30: Klockan ringer, små tvillingar sover tungt. Mamman är inte pigg, snarare lite sömnig.

Ja, jag kan ju säga att jag gillar andra vandringar, typ Fjällvandringar bättre.

Sedan kan man ju också tillägga att mamman faktiskt får skylla sig själv när hon inte väcker den tungt sovande pappan så han ockås får delta i vandringen.

Och som tur var så ser nätterna inte ut så här speciellt ofta. Har faktiskt nog aldrig upplevt en liknande vandringsnatt - iallafall inte på länge.

6 kommentarer:

Marie sa...

Det där lät inte kul! Tur att såna nätter inte kommer så ofta :-)
Stackars S som kände sig oälskad där mitt i natten!

Pia sa...

Nej, nu är det HÅRD REGIM ;-) och alla ska sova i egen säng... Det har lyckats iallafall i en natt, haha.

Och alla vet att alla är älskade trots att de leds tillbaka till egen säng ;-)

KaosJenny sa...

Underbart... och vilken tur för psyket det är att nattvandringarna blir mer och mer ovanliga. Här har vi säng som är 210 x220 och också en pappa som sover tungt. I perioder har han varit som en planka som räddat oss natttrasslare från att trilla ur sängen. Tungt sovande pappan får däremot ofta ta morgonpassen;-) Klart barnen vet att de är älskade även om de leds tillbaka till egna sängen...

♥ mamman i huset ♥ sa...

Knepet är att man ska låtsas sova tungt själv, och liksom "råka" knuffa till maken i sömnen samtidigt som man hör att något av barnen behöver nattlig assistans. Sedan är det en fördel om man själv sover längst in i sovrummet.



Men du måste lova att du aaaaaldrig avslöjar mina knep!

Lova det!

Pia sa...

KaosJenny: Ja, morgonpassen är de bra på, de där papporna - puss! Och perfekt att använda dem som "inte-trilla-ur-sängen-brädor" ;-)

mamman-i-huset: Jag lovar, mina läppar är förseglade. Fast jag tror att jag måste byta sida med min man för att fullt ut kunna ta efter ditt trick ;-). (När jag tänker efter så är det nog han som kör med det tricket i det här huset :-O... Den rackarn!)

KaosJenny sa...

Jösses vilket bra trick Mamman i huset... Att plocka fram ur bakfickan när det kniper. Jag lovar också att inte säga nåt;-)