onsdag, september 10, 2008

Bilar!!

Idag pajade bilen, usch och blä!

I vardagen behövs den nästan inte alls (utom när vi ska storhandla) men på helgerna så händer det ju att vi vill ut på något Äventyr. Som till helgen då den årliga kräftskivan i Björkliden går av stapeln och vi tänkt kombinera det med cykling efter Rallarvägen.

Det är något fel på kopplingen och nu tar vi oss knappt framåt, så då blir det ju svårt att åka till Björkis med den bilen. Och tid på Verkstan har vi inte fått förrän nästa vecka.

Tur att det finns tåg - det blir ju ett Äventyr i sig. Man får helt enkelt ställa in sig på en annan typ av helg, utan cykling och istället vandringar på gångavstånd från stugan. Det blir också bra.

Men VARFÖR tog vi oss inte i kragen och bytte bil i somras när vi började prata om det? Vi konstaterade att den hållit sig hel väldigt länge nu, så det kanske skulle vara läge att byta bort den innan den kom in i en formsvacka. Formsvackan verkar vara här nu, hm.

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Grymt! Blä, vi är less på att äga en stor, dyr och bensinslukande bil. Vi vill ha en mindre miljöbil. Nu!

Men för stunden är vi nöjda eftersom vi har sålt vår lilla husvagn. Jippie! Skönt att slippa ha en husvagn på gården, och skönt att äga en sak mindre.

Jag antar att ni har njutit av den här fantastiska helgen?!

Pia sa...

Ja, tänk om man hade kunnat skaffa något mindre, mer miljövänligt! men det gäller ju att få in alla kidsen också. Vi tittar nu rätt intensivt efter nya möjliga bilmodeller, men det blir INTE någon med starkare motor (vår nuvarande är en ganska svag, sävlig sak) för all extra bensin det slukar kan NTE kompenseras av förmågan att köra om snabbare... Hörde av en gemensam bekant till dig o mig vad deras Chrysler slukar i stan, huuu...