söndag, december 28, 2008

Julhelgs-rapport

Så var julhelgen över.

En kort sammanfattning av vår Jul i Sundsvall:

Sol

Snö

Skidåkning

Släkt


Julmat

Jultomte

Julklappar

Julstämning


Vi har haft det bra. Den bästa snö-vintern i Sundsvall på länge. Det är ju bara som det brukar vara - där vi är, där är det bästa vädret ;-) (+4 och blåsigt i Kiruna, -4, snö o sol i Sundsvall, I say no more... ;-)

Så en hel del längdåkning i sol o kanonspår har det blivit.

Vi har umgåtts med A:s släkt och hälsat på lite gamla kompisar - kul!

Och så har vi ju åkt tååååg... Att ta sig till Sundsvall från Kiruna med tåg är INTE det lättaste. Avstigning i Ånge kl 04.26 på nervägen för att vänta 1,5 timme på stationen. Tur att det finns roliga snöhögar att klättra i. Buss Sundsvall-Långsele på hemvägen, påstigning i Långsele kl 00.25 - härlig tid för en barnfamilj :-)

Men sedan hade vi tur som tok (eller tur i oturen kanske...). 3 timmar efter Långsele blev det fel på loket, så där stod vi i 5 timmar. Men vi sov ju som små grisar på tåget, så det gick ju ingen större nöd på oss då. Tänk om lokfelet uppstått FÖRE Långsele, hemska tanke... 5 timmar på Långsele station mitt i natten med ett gäng ungar - DET hade nog inte varit så kul.

Kul tyckte barnen istället att det var att få äta godis o bullar till frukost o lunch. Maten i restaurangvagnen tog slut, och vi som tänkt lyxa till det med frukost på restaurang hade ingen vidare matsäck med oss (till farmors förfäran).


Nu njuter vi av lediga dagar hemma. Idag har vi griljerat skinka o kokat knäck - så vi drar liksom uuut på julfirandet ;-)
Fast ledig o ledig, förresten. I morgon ska jag göra ett gästspel på jobbet - ska bli riktigt kul. Speciellt när man vet att det sedan väntar 6 lediga dagar till.

3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Välkomna hem!

Ja, grrrrr, det här vädret gillar vi inte! Blä! Men det blir ju alltid så här kring nyårshelgen.

Vi ska i alla fall fira vår bröllopsdag imorgon med lunch och ishotell i Jukkas. Som vanligt!

Ha det gott! Och förresten, jag litar på att ni tog med er snövädret och att det börjar falla flingor imorgon. Eller hur?

Pia sa...

Hoppas ni haft/har en riktigt fin bröllopsdag!

Nja, vi kan nog bara ta med oss sol o minusgrader - men det vore ju inte helt fel heller. Fast, jo, lite mer mjuk o vit snö måste det komma!

Miss Agda sa...

Så härligt att du har fått uppleva lite snö. Det får man inte i sthlm tyvärr, inte denna vinter verkar det som..