lördag, oktober 24, 2009

Änglar och tomtar

I morse bestämdes av vissa att det skulle pysslas julpyssel idag. Eftersom husets pysselmaterial inte dög (kartonger, tidningspapper, potatisar och diverse skräp) så lovade mamman att rött och grönt papper skulle köpas in.

Eftersom pysselmaterial alltså för det mesta inte köps in utan liksom skapas av sådant som av andra skulle klassas som restprodukter - så visste mamman inte riktigt var dessa små färgglada papper bäst skulle inhandlas. Här gjorde mamman sitt första misstag. Hon tog de små pysslarna till centrums lilla hobbyaffär.

Väl inne i hobbyaffären gjorde mamman sitt andra misstag. Hon släppte lös pysselmonstren i affären medan hon pratade med några bekanta som också var där. Om mamman bara fokuserat där inne i affären skulle hon snart inse att det pysselmaterial som fanns där liksom inte riktigt passade till hennes pysslare. Mer till vuxna som ska scrappa eller vad det nu heter. Det var väldigt fina papper de hade där inne i affären - fina och dyra. Men det visste inte mamman än. Medan mamman forsatte och prata med sina bekanta hann hon nicka jakande till x antal färgglada papper och 2 st julpysselsatser innehållandes 3 ggr änglar och 3 ggr tomtar.

När mamman sedan skulle betala insåg hon att hon gjort bort sig.

De bekanta (som verkade väldigt inne i pysselbranschen) informerade den smått chockade mamman att på den här hobbyaffären skulle man inte köpa papper för det var väldigt dyrt här. Färgat papper ska man ju köpa på ÖoB! Och pysselsatserna är väldigt dyra (och SVÅRA!) så de brukar de bara köpa innan jul och tillsammans pyssla ihop till vackra julsaker som ges bort till släktingar.

Men nu fanns ingen återvändo, mamman hade lovat och barnaögonen tindrade.

Så eftermidagen ägnades åt pyssel. Tillrättalagt Panduropyssel. Det blev rätt körigt för mamman att hinna med både änglar och tomtar samtidigt.

För att krångla till det riktigt så fick mamman för sig att just då, när tomtar och änglar skulle pysslas ihop, passade det jättebra att koka äppelmos av äpplena som farmor o farfar skickat upp för några veckor sedan. Det kan man nog säga var misstag nr 3.

Tomtar och änglar behöver någon pysselstund till för att bli färdiga.

Och av de vackra röda papprena blev 2 st ihoptejpade strutar, perfekt att ha lördagsgodis i.

Inga kommentarer: