torsdag, oktober 08, 2009

Hänt sedan sist

Vi har ägnat en helg i fjällen, i strålande väder - inomhus, fullt sysselsatta med att tapetsera ett rum, storstäda och inventera i köket.

Vissa av oss har monterat ihop en IKEA-soffa. För att krydda upplevelsen lite så skedde detta tillsammans med 3 ljuvliga barn på söndag kväll mellan kl 18.30 och 20.30. Sammanbrottet var nära, men soffan blev färdig till slut. Färdig blev också vissa andra.

Vi har glömt att köpa nya däck, boka tid hos optikern för ett av barnen, boka tid hos optikern för nya linser till mamman (bara tre par kvar... ),köpa ny brolampa och ta in studsmattan.

Förresten så har vi nog helt glömt bort att vintern brukar komma den här tiden - för vi har också glömt alla leksaker, trädgårdsmöbler, grill och svarta vinbär ute - under snön.

Vi har glömt var tjejernas "portfolio" (för de oinvigda så är det en "samling av barnens alster som visar på barnets framsteg...") från gamla dagiset hamnat? Vi ska visst fått hem dem, och de efterfrågas på nya dagiset. Jag får väl hävda i sten att vi aldrig fick hem det - eller att stora stöktrollet i det här huset ätit upp dem.

Fast vi har ju inte bara glömt bort att göra saker, vi (jag) har varit i Luleå med jobbet på måndag, heldagsmöte med middag på tis, mutat arga barn med godis tisdag-kväll (mamma är ju ALDRIG hemma!!!!) och bakat bullar på onsdag.

Onsdagsbullarna var ett sätt för mamman att reparera sin frånvaro tidigare i veckan, vad MYSIGT för alla att baka bullar ihop, tänkte hon. Fast barnen hade inte tid - de byggde snöhotell med kusinen istället. Och mamman bakade det mesta själv. Fast GOTT blev det, tyckte vi alla.

En helt vanlig vecka alltså. Skönt med fredag.

3 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Händelserikt...

Här hann vi precis plocka in de sista leksakerna ifrån gräsmattan, samt kratta upp några enorma högar med löv innan snöfallet. Men NU är det lätt att sköta om trädgården. Ljuvligt. Bara ploga och förbjuda barnen att hoppa i de perfekta plogvallarna. ;)

Host, host, host. Inte helt friska ännu... Jag och O var till läkaren idag men fick ingen medicin utan bara order om att vila. Och det ska vi göra nu. I soffan framför tv:n. Trevlig helg!

Pia sa...

Trist att det aldrig släpper helt! Fast här har vissa av oss börjat ta om förkylningen, hmm...

Och idag har jag bokat optikertid till en grabb och beställt nya vinterdäck. Det ni!

Nemi sa...

Skönt att höra att det är fler som är glömska/prioriterar ned vissa saker. Trots det är det faktiskt massor med saker man gör. Precis hela tiden.