söndag, mars 21, 2010

Glada skidåkare

Ja, man kan väl inte vara annat än glad när temperaturen är alldeles lagom, solen skiner och skidföret är perfekt!

I helgen har vi ägnat oss skidåkning, speciellt de yngre förmågorna ( de äldre förmågorna har nog tävlat klart för i år, nu är fokus på de små skidåkarna ;-).

Lördagen vigdes åt skidtävling för barnen i en grannby. I år lyckades vi lite bättre med logistiken än ifjol då pappan själv råddade med 4 barn som skulle starta nästan samtidigt på tre olika startplatser. Nu var vi två i service-teamet och då funkade det bättre. (Även om det roddes iland även ifjol ;-)

Här stoltserar hälften av familjens tävlande, glada och nöjda med medalj runt halsen.

Den andra hälften var också glada och nöjda efter sina lopp. Efter att alla små skidåkare kommit i mål fick pappan ut och åka i de fina spåren, mamman vårdade sin förkylning och höll ställningar i fiket o på prisutdelningen. Och pris blev det till alla barnen också, så det var ett glatt men trött gäng som bilade hemåt framåt em.

Även idag blev det skidåkning, fast av annan sort. Efter sovmorgon (för en del av oss) och en lugn och skön hemma-förmiddag åkte mamman o de tre yngsta till backen efter lunch, precis lagom till att molnen sprack upp. Där körde vi så det rykte - det var t.o.m så att mamman blev lite nervös ibland, speciellt när hon kom på att alla barn glömt ta på sig ryggskydden :-O ! Men det gick bra, trots några spektakulära flygvurpor.

De ynge damerna var mycket upprörda i början när mamman envisades med att de skulle åka i den söliga barnliften i den lite snällare backen. TRÅKIGT och SAKTA och TRIST!!! Så efter några åk blev det bygelliften och de RIKTIGA backarna. Och det var där vi körde så det rykte.

Klart man är glad då!!

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Ja, det var en underbar dag i lördags. Hoppas den kommande lördagen blir lika härlig. Då får vi dessutom träffa en bloggkompis ifrån grannstaden. Kul!

Skidåkning engagerar just nu hela min familj och det är verkligen roligt. Alla ser det som en vinst att få åka skidor. T.o.m. den där lilla som T gillar, och som gillar T, blir gaaaaalen om inte hon får hänga med på skidträningen.

Vi ses!