söndag, december 31, 2006

Våran Jul

Swisch - så var julen över. Vi har haft en bra jul, men lika fort som den kom var den över igen känns det som. Och idag är det Nyårsafton.

På Julafton var vi hemma hos oss tillsammans med en av mina systrar. Samma schema som vanligt - så ska det ju vara. Morgonpaket vid sängen (från hustomten "Klimpen"), skidtur hela familjen med de minsta i pulka, risgrynsgröt-lunch, fika till Kalle Anka, tomte med klappar, julmiddag, Monopol-spel när de små somnat, TV-tittande, choklad, choklad, choklad...

Lite reflektioner:

Skidturen
Lite för lång i år både för stora o små barn. Man lär så länge man lever. Ungefär halva turen satt tjejerna i pulkan o grät: "Åka Björkliden, åka Björkliden"... För i deras värld sitter man i pulkan när man är i fjällen o de trodde ju förstås glada i hågen att vi skulle till Björkliden när de sattes i pulkan. När vi sedan sa att "Nu åker vi hem!", blev de alldelels förtvivlade. Så A lurade dem o sa till slut att "Nu åker vi till tomten i Björkliden!" för att de skulle lugna ner sig - mycket opsykologiskt - men det är rätt tungt att dra Fjellpulkens Tvillingpulka med 2 ggr 14 kg barn i tunga uppförsbackar, och då säger man tydligen vad som helst för att få tyst på gastande barn... Det blev inte roligt när de insåg att det var hem vi var på väg... Men med lock om att vi ju måste hem för att tomten skulle hitta oss när han skulle lämna paket blev det lugnt till slut.

Julklapparna
För många, för hysteriskt...
Jag har trott att vi är rätt sansade när det gäller julklappar... Det är inte sannt, det fanns inget sansat över julklappsutdelningen överhuvudtaget. Paket från mamma, pappa, mostrar, farbröder, morbröder, mormor, morfar, farmor, farfar, övriga bekanta... Om jag bara kunnat skylla på alla andra, men det kan jag inte. Jag har under hösten hittat den ena boken efter den andra som jag köpt som julklappar och om man lägger till alla klappar vi köpte sista veckan blev det en hysterisk hög. Och det är klart många klappar till 4 barn blir MÅNGA klappar. Jämfört med många andra tror jag inte vi har speciellt överdrivet många klappar/barn - men det hör inte hit. VI tyckte det blev för hystriskt och ska fundera ut hur vi gör till nästa år. Nr 1 (o det har vi redan pratat ihop oss om) är inga klappar kusiner emellan. Sen kanske man skulle dela upp utdelningen i flera omgångar - o dra ner på antalet... (vi kan ju iallafall styra upp våra egna inköp...)

Jultomten
Storebror var jultomte i år - och han gjorde det så bra! Han gick verkligen in för det, planerade allt så bra och har redan tänkt ut förbättringar till nästa år. Tjejerna genomskådade honom inte, det gjorde däremot Lillebror, men det är nog svårt att lura en 7-åring.

Juldagen är en skön dag.

1 kommentar:

Tvillingmamma Lotta sa...

Ja, ibland säger man nästan vad som helst för att bryta hysteriskt gråt, skrik och gnäll...
Been there, done that!

Låter som om fler än vi haft hysteriskt med julklappar...
Det blir bara värre för vart år tycker jag!
Och jag förstår att ni som har dubbelt så många barn som vi verkligen har haft mängder med julklappar!