tisdag, februari 20, 2007

Mission impossible

I går skulle vi bära ner den nya tvättmaskinen i källaren.

När vi bar in det tunga aset från bilen till köket fick jag en känsla av att det här kommer inte att gå, jag kommer att tappa den i källartrappan, huu...

När jag sedan sneglade på den smala källardörren förstärktes min känsla, den blev mer åt den känslan jag haft när jag alldeles, alldeles snart ska trycka ut ett barn - DET KOMMER ALDRIG ATT GÅ, det STORA barnet KAN inte komma ut genom den lilla öppningen, HJÄÄLP... Men nu var det ju liksom tvärsom, inget som skulle ut genom någon liten öppning utan något (typ en tvättmaskin 60x60 cm) som skulle IN genom en liten öppning, för att sedan baxas ner för en trång, brant trappa innan den var förlöst.

Men rent teoretisk så skulle det gå, vi har baxat ner både ett frysskåp och den gamla tvättmaskinen så något omöjligt uppdrag var det ju inte.

Trodde vi tills vi fått tvättmaskinen till källardörren och skulle lirka den igenom... Det gick inte helt enkelt. Det finns nog ingen som kan få något som är av storleken 60x60x90 cm att ta sig igenom en dörröppning som är 57,5 cm bred. Om man inte kan trolla alltså, men vi är lite taskiga på det. Det tog ett tag för ingenjörerna att inse att det var emot naturlagarna, just för att vi mindes att vi tagit ner annat som var lika stort. Men det var de ju inte förstås - den gamla tvättmaskinen var bara drygt 50 cm djup insåg vi när vi kontrollmätt. Och då är det ju ingen konst.

Det slutade med att tvättmaskinen hamnade på övervåningen i vårt inte så hemskt stora badrum och där A alltid sagt att vi INTE ska ha tvättmaskinen för det är nog inte bra för bjälklagen i vårt gamla hus. Dessutom måste vi få hit både rörmokaren och elektrikern innan vi kan tvätta igen. Rörmokaren har lovat komma imorgon, men någon elektriker har vi ännu inte fått tag på. Och tvättberget växer... det blir nog lite snylttvättning hos syster imorgon.

Men jag är iallafall lite glad, för vår tvättstuga i källaren är INTE rolig. Och det är många trappor man ska kånka tvätt upp och ner, upp och ner. Nu blir det mycket enklare att tvätta, men det gäller att noga kolla varje gång så det inte ligger några små barn, gosedjur eller leksaksbilar i tvätt-trumman...

Men om 1,5 år ska vi bygga ut och få en RIKTIG tvättstuga och bastu och stor hall (aahh, längtar) så då baxar vi ner tvättmaskinen igen. Men nu vet vi att den får plats i alla dörröppningar och det är ju bra.

Inga kommentarer: