tisdag, februari 13, 2007

Slalomhelg

Att ta sig ut i slalombacken med 4 barn varav 2 st 3-åringar är ett visst projekt som kräver planering, logistiskt tänkande och ett stort mått tålamod. De allra flesta gångerna är det värt allt ”krångel”, men vissa gånger känns det som att det nog var mer bökigt än roligt… Vi har gjort en egen helt ovetenskaplig undersökning och kommit fram till att ungefär 1 gång av 10 skulle man kunna hoppa över, men man vet ju aldrig när den faller in, så vi fortsätter entusiastiskt med projekt ”Slalombacke” och njuter av de lyckade 90 % :-D! (Resonemanget Slalombacken kan bytas ut mot andra aktiviteter men just slalombacken är som aktuellast just nu.)

I lördags prickade vi in den 10:e gången… Till att börja med hade vi glömt bort hur målmedveten man måste vara för att vi ska komma ut i backen före lunch.. Så därför var kl närmare 11 innan vi parkerade utanför Liftkortshuset. Och snabbt insåg att vi borde köpt liftkort kvällen innan eftersom det var första dagen på säsongen och ALLA skulle köpa säsongskort eller dagkort… Pga lång kö och diverse kassahaverier tog det 1 TIMME innan vi stod med våra liftkort i handen. Under den timmen hade storebror A hunnit bli sjuk och fått gå tillbaka till stugan.

När vi väl tagit oss till vårt ”basläger” nedanför en av liftarna (ca 200 m från parkeringen) var tjejerna hungriga och trötta och ville fika och sova i pulkan. Då insåg vi att vi glömt liggunderlagen i bilen och flickornas sovsäckar till pulkan i stugan. Samtidigt ringde min mobil, det var Storebror som med gråten i halsen ringde från Butiken och sa att han inte fick upp dörren till stugan… A fick alltså ta sig tillbaka till parkeringen och åka ner till stugan för att låsa upp dörren åt en lessen, febrig kille. När han väl var tillbaka (med sovsäckar – YES!) var kl närmare 13 och vi hade ännu inte börjat åka någon slalom – då tappade A totalt sugen och var beredd på att ge upp hela företaget... Tur att man har sina svackor vid olika tidpunkter, jag lyckades vända hans taskiga humör genom att erbjuda honom en stunds egen åkning och sedan var han på rätt köl igen…Det blev till slut några fina åk för oss och Lillebror, och resten av dagen var riktigt lyckad med afterski, bastu, god middag och Melodifestivalen.

Söndagen däremot blev en riktig ”A-dag”. Storebror och tjejerna fick vara hos mormor och morfar och jag och A och Lillebror T åkte tillsammans och "offade" puder hela dagen (T:s namn på off-pist-åkning). Vi fick en rolig kommentar av en dryg "sörlänning", förresten! Vi var längst bort i liftsystemet och åkte utanför pisten i perfekt lössnö. T tyckte det var jättekul, men gjorde en vurpa så jag stod och väntade på honom medan A stod en bit nedanför och väntade in oss. Då kom det en kille som stannade nedanför A och sa lite irriterat till A: "Jag fattar inte varför de måste dra hit småglin!" (Han tyckte nog att han var på ett jättehäftigt ställe och åkte - och så kommer det en liten glad 7-åring pladdrandes, plogandes och vurpandes nerför backen - det kanske förtog hans prestation lite...) Men A bara svarade honom glatt "Ja, vi brukar göra det :-)!" Då dröp han av...

Inga kommentarer: