tisdag, augusti 18, 2009

Swisch, sa det...

...så hade det gått 8 veckor. 8 veckor utan jobb, 8 veckor med lediga, sköna dagar.

Mycket har vi gjort (renoverat, arrangerat orienteringar, tävlat orientering, badat, träffat släkt och vänner, fjällvandrat, läst mycket böcker, tränat, slappat...) och mycket har vi inte gjort (inte renoverat klart, inte rensat källaren, inte rensat skåp, lådor och garderober).

8 veckor försvann i en grisblink, och nu har jag jobbat 2 dagar.

Det bästa av allt - det känns JÄTTEKUL!! (Man skulle nog behöva 8 v semester lite då och då, typ några gånger om året - då skulle nog arbetsglädjen vara på topp jämt ;-)

Lite jobbigt blev det förstås när vi insåg (sent om sider) att ett dagisbyte även innebär inskolning... DET hade vi förträngt... EN timme på dagis igår, 1,5 timme idag, osv... Vi har löst det med avlönat barnarbete. Storebrorsorna ser efter de små damerna mot betalning, de stunder vi själva anser oss behöva vara på jobbet denna första arbetsvecka. Perfekt! (Fast Storebror delar inte riktigt den uppfattningen eftersom han sett fram emot en vecka utan vare sig föräldrar eller ohängda småsyskon - lönen uppvägde dock detta en del, varför han utan desto större protester accepterade förslaget - efter hård löneförhandling.)

Frågan som nu hänger i luften är: Hur 17 ska vi klara av en helt vanlig 4-5 veckors semester nästa år??

2 kommentarer:

AnnaPanna sa...

Håller med, några stycken 8-veckors semestrar under året hade varit perfekt... :-) Vad skönt du måste haft med så långt ledigt. Hoppas du inte hade alltför mycket ångest att börja jobba men nu redan dag 2 är du väl helt inne i det? Det brukar gå fort.

Pia sa...

Men det var ju det som var så härligt - ingen jobbångest ALLS!! Men jag tror att det delvis berodde på att i princip alla andra också varit lediga - så det fanns inget jätteberg som byggts upp under sommaren - utan vi fortsatte i princip där vi var i juni :-)!