fredag, augusti 21, 2009

Dax för Dyra piller och droppar

Eftersom jag försökt ALLT:

- sova ordentligt
- försöka att inte ha det för snärjsigt i vardagen (nåja, lyckas ibland)
- äta bra
- ta multivitaminer (utifall att jag ändå skulle misslyckas med att få i mig det viktigaste)
- träna förnuftigt (inte för ofta, långt o hårt efter en förkylning)
- kollat med Doktorn om något felar (svar NEJ, frisk som en nötkärna!)

men ändå får ont i halsen ca 1-2 ggr/månad - så har jag nu gjort mig ett besök på Hälsokostaffären.

Eftersom jag börjar lessna rejält på min usla hals (jorå, den har slagit till igen - får se om det blir ngn Jägarmil i år... ) så ska jag se om dyra piller och droppar kan få mig på rätt köl igen.

För vet ni - de visste PRECIS vad det var för fel på mig på Hälsokosten!! (Att jag inte tänkte på det direkt, att det var till de specialisterna jag skulle vända mig ;-).

Jag har nämligen för dåligt immunförsvar (det har jag också listat ut...) så därför ska jag nu dricka 30 ml 2 ggr om dagen av en currylik vätska som är bland det vidrigaste jag smakat. Någon slags super-multivitamin-koliox. I 2 månader ska jag göra det, sedan uppehåll i 2 månader. Då ska jag äta några speciella multivitaminer som bara säljs på - Hälsokostaffären ;-)! Sedan curryvätskan 2 mån, osv. Denna fantastiska dryck kostar 271 kr och jag behöver 3,6 flaskor för en 2-mån-period.

För att sedan vara riktigt säker på att inte ändå bli förkyld till mina långlopp ska jag inhandla en 600-kr-burk av någon annan koliox som jag ska äta i 20 dagar innan tävlingen.

Okej, jag ska ge curry-vätskan en chans i 2 mån, sedan får jag se. Skulle den göra så att jag håller mig frisk så är det värt varenda krona. Men jag är lite skeptisk, nog 17 borde man väl kunna få i sig det som behövs genom vanlig sund mat?? Fast uppenbarligen inte.

När jag lessnat på att vara ingenjör tror jag att jag ska öppna Hälsokostaffär... eller det kanske är de som GÖR pillrena som är de stora vinnarna förresten.

(Och vet ni, hälsokostförsäljarens gamla lungsjuka mor som absolut INTE bör dra på sig några infektioner har hållit sig frisk i 10 år (eller var det 2?) tack vare denna hemska gula vätska - så ni förstår ju att jag trillade dit med den argumentationen, haha...)

5 kommentarer:

AnnaPanna sa...

Kan ju vara värt att prova! Om det funkar och du måste fortsätta med dessa droppar och piller livet ut borde du ju få mängdrabatt! Det är ju märkligt ändå att du blir sjuk så ofta och det ska bli jättespännande att se om det här hjälper. Du måste blogga mer om det här när resultat visar sig.

Pia sa...

Visst är det märkligt?!

Här tyckar man att man är hyfsat skötsam med sin kropp, men ändå så beter den sig så här - ska bli riktigt spännande att se om den här vitamin-chocken ska hjälpa. Jag lovar att rapportera!

Anonym sa...

Oj.

Pia sa...

utredning: Ja, så kan man oxå uttrycka det ;-)

Anonym sa...

Nyttiga bakterier ska du ha, det är sant som de säger i reklamen att stor del av immunförsvaret sitter i magen. Har själv jobbat med detta men det företaget blev uppköpt och nedlagt så den produkt vi hade finnsinte mer men du kan hitta nästintill samma här www.addforlife.se