lördag, oktober 18, 2008

Mera bilar

De senaste 9 åren har vi haft EN bil, före det krävde jobben att vi hade 2 st. Det har kännts SÅ bra att bara ha en bil i familjen, vi har alltid lyckats samordna så det har flutit på bra.

Ända tills nu. Förut jobbade vi på samma jobb, nu har vi några km mellan oss. Det BLIR lite krångligt att få ihop det. A måste helst ha bilen när han lämnar på Dagis, vilket han oftast gör. Jag kan gärna gå och hämta dem efter jobbet - men när det sedan krävs att jag skjutsar, handlar eller gör något annat ärende innan A kommit hem från jobbet blir det krångel.

Så vi har nu valt den enkla vägen... Igår köpte vi en bil till... En mindre, bensinsnål, hyfsat billig sak, med helt ok krocksäkerhet. Ibland måste man frångå ens principer för att få vardagen att bli enklare...

När vi väl bestämt oss för något så är vi rätt snabba. Vi hade spanat in en bil på nätet, åkte dit och provkörde - och lyckades pruta ner på det redan sänktapriset (DET är jag stolt över, det är liksom inte vår starka sida..) - så då slog vi till.

Så nu står det TVÅ bilar härute. En annan fördel med det är ju att om en av bilarna går sönder, så har vi en back-up... (våra bilar brukar ju göra det...)

12-åringen blev lite förskräckt när vi kom hem med den lilla nya blåa bilen... Han frågade lite oroligt hur vi hade tänkt att vi skulle få plats ALLIHOP, för han trodde vi tänkt sälja den STORA röda... Och det är klart, lite svårt skulle det väl bli - men med några i takboxen så går det säkert ;-)

Inga kommentarer: