torsdag, oktober 09, 2008

Bilen är klar!

För nästan exakt en månad sedan pajjade bilen. Idag är den hel och hemma igen, efter 30 dagar...

Jag är inte förvånad, det brukar bli så när våra bilar går sönder. Jag minns en Kristi Himmelfärd när bilen stannade precis när vi kommit tillbaka till stan efter en helg i fjällen. Precis till semestern i juli var den lagad igen...

Den här gången tog det först en vecka att få in den på verkstan, sedan 2,5 vecka att få hem reservdelarna. De måste ha skickat efter dem från Yttre Rymden eller nåt.

När delarna väl var på plats och bilen isärplockad på billyften så upptäckte de att någon liten detalj saknades... så där fick bilen stå några dagar... När allt väl var klart och leverantören av reservdelarna skickade notan till Verkstan visade det sig att den prisuppgift Verkstan först fått var fel. Det skulle bli 3000 kr dyrare... Men Verkstan tyckte att vi varit tålmodiga nog, så de tar den smällen - TACK!

Så i en månad har vi förflyttat oss med cykel och till fots. Många vändor till affären har det blivit. Berget med återvinningsförpackningar har vuxit sig STOORT här hemma.

Men ändå tycker jag att det gått över förväntan. Det går ju att klara sig utan bil, även om man blir lite begränsad. Man kanske skulle ta en bilfri månad varje år helt frivilligt ;-) Det skulle väl ge oss miljö-plus-poäng...

(Med tanke på hur våra bilar brukar bete sig, så kan vi nog ordna bilfria månader lite nu o då, utan att det behöver ske på frivillig basis, haha...)

Inga kommentarer: