lördag, november 18, 2006

Ett litet förslag i tystnadens tecken

A kom härmodagen med ett förslag. Ett förslag i tystnadens-, lugnets- o den trevliga konversationens tecken. Jag tycker det var ett kanonförslag.

Det är sällan tyst hemma. Speciellt inte på middagarna. Och särskilt inte på fredags- o lördgasmiddagarna, då man försöker ha det sådär småmysigt med god mat, kanske ett glas vin o trevligt småprat. Det trevliga småpratet drunknar i utspilld mjölk, arga, glada, retsamma eller ledsna barnröster, tappade mat-tallrikar och till sist trötta föräldrars tappade sugar, GAAAHH!

(För att ni inte ska tycka synd om oss, så kan jag ju meddela att det inte alltid är på detta vis, men det var efter just en sån middag som A kläckte sitt förslag.)

Om vi skulle inhandla 2 par hörselkåpor med inbyggd com-radio? Då kunde vi lugnt o sansat sitta o prata med varandra, äta vår goda mat o dricka vårt goda vin - fast vrålaporna härjade runt omkring oss.

Fast jag tror vi även skulle behöva skygglappar, hörselkåpor hjälper nog inte mot utspilld mjölk.

2 kommentarer:

Tvillingmamma Lotta sa...

Vi har gjort fredagarna heliga.

Barnen äter egen middag och sen äter vi två i lugn och ro när de somnat - ibland innebär det middag vid 21, men det är det värt!

Pia sa...

Ja, du har så rätt - det är det värt! Vi gör så ibland, men samtidigt vet jag att de äldre barnen också ser fram mot våra (oftast) mysiga fre- o lördagmiddagar, o de orkar inte alltid vänta tills the huligans har somnat... Men jag tror det får bli en sådan middag nästa helg :-D!