lördag, mars 28, 2009

Släckt var det här!

"Den mysigaste lördagkvällen!"

Så sammanfattade lilla S den här släckta kvällen.


Vi tjuvstartade lite för att de minsta huliganerna skulle hinna vara med om det mysiga. Tända ljus överallt och läsa godnattsaga med ficklampa - vilken mysig kväll!

Runt omkring oss slocknade gatlamporna, men jag tror vi nästan var det enda huset i kvarteret som släckte ner kl 20.30 ikväll.

Har det varit släckt hos er ikväll?

5 kommentarer:

miljömuppen Persilja sa...

Jäpp och hela kvarteret var duktiga också. Vi har earth hour mest hela tiden, det har blivit en vana att släcka lampan i det rum man lämnat. Fast det ser inte så inbjudande ut för gäster. För de två fönster som vetter mot där man kommer in på tomten med bilen (vi har ett lååångt och avlångt hus) är de två yngre barnens rum och de är så sällan i sina rum så där är det becksvart hela tiden. Alla är och myser i det upplysta vardagsrummet som ligger längst bort från infarten. Gäster som kommer far antagligen iväg utan att komma in eftersom det ser helt svart ut hos oss. Kanske mindre bra ur miljösynpunkt...? Eller summan utsläpp blir ju densamma även om de gått in...hm...
Förutom att vi släcker lamporna duktigt så har vi bara 16 grader i huset. Vi har lärt oss att klä oss när vi sitter ner och när man ändå flänger runt är det så skönt med svalt. Men ovana gäster fryser. Vänta nu...det kanske är därför de åker iväg....?

♥ mamman i huset ♥ sa...

Här i huset var det också släckt hela kvällen för att vi verkligen skulle bidra. MEN utomhus lyste gatulamporna! Varför? Ett grannhus var släckt och hade stearinljus överallt, i övriga var det helt mörkt=bortresta, eller helt upplyst=ouppmärksamma...

Jag känner att vi dock har en del att lära när jag ser vad Persilja har skrivit. Folk tycker att vi har kallt när vi har 20 grader. 16 grader är imponerande. Nå't att lära som sagt.

Skoterturer med den här familjen är ytterst sällsynt, och vi vet varför... Hela utflykten igår sneglade vi på helt perfekta skidspår och dreglade... Och idag snöar det. Tyyyyypiskt!

Pia sa...

Persilja: Ni är ett föredöme! Vi är lite dåliga på att släcka efter oss, men nu har vi tagit en ny diskussion om det så förhoppningsvis blir det lite mer släckta rum hädanefter.

16 grader - vilket perfekt sätt att få iväg oönskade gäster ;-) Skämt å sido. Vi har ca 18 grader i huset o det tycker våra gäster är kyligt, så det får ofta lånas ut fleecetröjor i det här huset.

mamman i huset: De 1000 lamporna som kommunen skulle släcka kanske inte räckte ända ner till er?
Och JA det var en perfekt skiddag igår :-) Lite motvind på vägen upp, men vägen hem gick i fygande fläng - medvind och nerförsbacke :-)

Persilja sa...

Host harkel, VI är det jo! host harkel...
Ska jag vara riktigt ärlig är det U som släcker och sänker och jag som utbrister "fan!!! man ser ju inte ett skit" samt " fan vad jag är less på att frysa" varje morgon jag stiger upp. Men det lät ju inte lika bra. Fast miljön mår ju bra även om jag lider...:D

Pia sa...

Persilja: Hahaha - men det LÄT himla bra! Fast jag tycker ni är jätteduktiga ändå - fast du lider o svär ;-)